Mama drinkt

Welkom bij Mama drinkt wijn,

Mijn naam is Lonneke Buijze – Bazelmans, 44 jaar oud en vinoloog sinds 2016. Moeder van drie prachtige dochters; Lynn (2007) en de tweeling Liza & Lexi (2011).
Samen met mijn man ben ik eigenaar van Restaurant Aarde in de Brabantse hoofdstad Den Bosch. Waar de nadruk op groenten en vegetarische gerechten ligt. 
Het is ondanks een druk leven voor mij zeer ontspannend om met een gezonde dosis sarcasme & zelfspot te schrijven over mijn jongleer kunsten als moeder en wijnliefhebber in de vorm van de typische Mama Drinkt Wijn quotes op Instagram of in een column.

Sinds eind 2018 zijn we gestart met een online webshop voor de verkoop van wijnetiketten met daarop de quotes van Mama Drinkt Wijn. De verkoop hiervan verliep zó voorspoedig dat we in juli 2020 gestart zijn met een eigen webshop Fun Wine Labels.

Ik proef voor deze site elke week een aantal wijnen en alleen de beste zet ik erop. Dus alleen maar positieve reviews en geen onvoldoendes. Vind ik een wijn niks dan schrijf ik er gewoon niet over, het is wel de broodwinning van een wijnmaker. Daar heb ik veel respect voor. Buiten deze site om, schrijf ik columns voor online vrouwenmagazine Famme en Engelse quotes voor o.a. Scary Mommy en mijn eigen Instagram account @relaxingmommy. Een hobby, die inmiddels een beetje uit de hand is gelopen. Je kunt me twee dagen à drie avonden per week vinden in het restaurant en me bereiken via: info@mamadrinktwijn.nl of info@restaurantaarde.nl en natuurlijk Facebook, Instagram en Twitter
Groetjes Lonneke

Feature bij WebMagazine ProudMom

proudmom PROUDMOM MONDAY | LONNEKE LONNEKE BUIJZE-BAZELMANS (40) IS TROTSE MOEDER VAN LYNN (9) EN TWEELING LEXI EN LIZA (5). HAAR MAN LAURENS IS CHEFKOK EN ZELF IS ZE VINOLOOG EN EIGENAAR VAN RESTAURANT ARTISAN IN DEN BOSCH. OOK HEEFT ZE TWEE BLOGS: MAMADRINKTWIJN.NL EN RELAXINGMOMMY.COM. “Jaaaa, wij zijn de L-family!”, zegt Lonneke lachend. Alle namen in haar gezin beginnen met een L, dat valt op. Daarnaast is dit gezin ook een echte horeca familie met een papa als chefkok en een mama als vinoloog. De familie Buijze-Bazelmans heeft een eigen restaurant en wijnhandel. “Voor mij was de overgang naar het moederschap niet gigantisch groot, omdat ik al vanaf mijn 23e ondernemer ben. Hierdoor heb ik al jong geleerd om inventief en verantwoordelijk te zijn.” “Het restaurant was altijd al echt ons ‘kindje’, totdat onze eigen kinderen geboren werden.” Op avonden dat al haar vrienden gingen stappen, moest Lonneke vaak werken. Ze was één van de jongste vrouwelijke vinologen.”In een wereld vol tegenwerkende oude mannen, was dat soms wel moeilijk, maar ik doe het met alle plezier. De horeca is altijd mijn passie geweest en ik heb er ook mijn man leren kennen. Hij was souschef bij een restaurant met twee Michelin sterren naast de bistro waar ik werkte. Na een aantal dates kregen we een relatie en besloten we om samen een restaurant te beginnen. Dat loopt nog steeds heel goed. Het restaurant was altijd al echt ons ‘kindje’, totdat onze eigen kinderen geboren werden. Dan is het toch ineens niet zo een belangrijk kind meer.” Lonneke vertelt dat ze zich dat helemaal niet kon voorstellen voordat ze zelf moeder werd. “Ik zei doodleuk tegen Laurens: ‘als ik overdag ga bevallen, ben jij erbij en als ik ’s avonds ga bevallen ga je maar gewoon naar de zaak. The show must go on, ik vraag mijn moeder dan wel om me bij te staan.’ Natuurlijk kwam ik daar uiteindelijk van terug. Toen puntje bij paaltje kwam moest het restaurant maar wachten.” HUMOR TER VERLICHTING Voordat Lonneke moeder werd waren werkweken van 50 uur eerder norm dan uitzondering. Nu werkt ze alleen nog in de avonduren, maar makkelijk is het niet. “De grootste uitdaging voor mij als moeder is om mijn werk als vinoloog en gastvrouw in de avonduren te combineren met mijn drukke gezin. Het is een voorrecht om overdag thuis te zijn bij mijn kinderen, maar de prijs die ik daarvoor betaal is dat ik ze ’s avonds niet in bed kan stoppen. Ook is het moeilijk om voldoende energie over te houden voor mijn werk nadat ik overdag voor drie kinderen heb gezorgd.” Lonneke is daarom altijd aan het balanceren tussen werk en kinderen. De druk die dit met zich meebrengt, verlicht zij met humor. Lonneke gebruikt humor in haar opvoeding, maar ook door luchtig te schrijven op mamadrinktwijn en grappige quotes te maken op haar Instagram accounts. “Daarnaast is mijn internationale community Relaxingmommy.com net online gegaan, bedoeld voor ouders die de moeilijke uitdagingen van het ouderschap aangaan met humor, net als ik.” Met name dankzij de humor is Lonneke voor haar kinderen een relaxte moeder. “Als mijn tweeling gaat schreeuwen in de supermarkt, dan doe ik ze gewoon na. Lekker gek doen als ze boos worden helpt altijd.” HALLO IK BEN ER OOK NOG Lonneke had er nooit zo over nagedacht of ze moeder wilde worden. “Het was voor mij geen hartenwens. Toen we het restaurant drie jaar hadden en vijf jaar getrouwd waren, kwam ze ineens: onze oudste dochter Lynn. We dachten ‘waarom niet?’ en gingen ervoor. Lynn is altijd een makkelijk kind geweest.” Wat Lonneke het meest verrast is de hoeveelheid liefde die je kunt voelen voor je kinderen en hoe beangstigend dat is. “Als kind besefte ik nooit dat ik mijn moeders zwakste plek was. Nu dus wel.” Vier jaar na de geboorte van Lynn kwam de tweeling, Lexi en Liza. “Ik was er helemaal klaar voor om nog meer liefde te geven aan deze twee schatten. Maar tot mijn stomme verbazing hadden de twee dames als baby alleen aandacht voor elkaar. Daar zit je dan als moeder met een ‘hallo, ik ben er ook nog’-gevoel. Ze hebben elkaar al die tijd gevoeld in de baarmoeder, maar waren twee-eiig, dus zaten toch gescheiden. Ik kan me best voorstellen dat je dan nieuwsgierig bent naar elkaar.” SISTERHOOD Uiteraard hebben Liza en Lexi nu wel alle aandacht voor hun moeder. “Ik moet er wel bij zeggen dat de eerste jaren met de tweeling echt als een waas aan me voorbij zijn gegaan. Ik kan me bijvoorbeeld niet meer herinneren hoe ik dat eigenlijk deed met twee baby’s tegelijk.” De meisjes zijn als een typische twee-eiige tweeling heel verschillend van elkaar. “Liza is een pittige tante, die weet waar ze voor staat. Lexi is een echte goedzak, heel lief en eerlijk.” Waar Lonneke een hekel aan heeft, is als moeders elkaar veroordelen en in hokjes plaatsen. “We zouden als moeders onderling veel meer een sisterhood moeten vormen, elkaar juist steunen. Ik zeg ook altijd tegen mijn kinderen: als er iets is en ik ben niet in de buurt, ga dan naar een andere mama, want alle mama’s helpen elkaar.” Lees hier het interview op ProudMom  

INTERVIEW – MAMA VAN LIAM MamavanLiam-logo-1

Hieronder lees je een interview met me via collega blogger: mamavanliam.nl Vandaag leren we Lonneke kennen. Een drukke mama van drie dochters verteld ons waar zij naast het bloggen nog meer mee bezig is. Ook verteld ze ons waarom ze is begonnen met bloggen. Pak een kop thee (of als je hem later op de dag leest een goed glas wijn) en lees gezellig mee. Wie ben je? Mijn naam is Lonneke Buijze – Bazelmans (40 jr), ik ben vinoloog en moeder van drie dochters; Lynn (2007) en de tweeling Liza & Lexi (2011). Samen met mijn man Laurens, die chefkok is, ben ik nu ruim 10 jaar eigenaar van Restaurant Artisan in het centrum van de Brabantse hoofdstad Den Bosch. In de avonden werk ik in ons restaurant als gastvrouw en sommelier en overdag ben ik er voor onze dochters. Een druk en hectisch leven dus! Wat is je blognaam? Ik blog op https://mamadrinktwijn.nl Waar gaat jou blog over? Ik wissel wijnreviews af met persoonlijke verhalen over opvoeden, kinderen, gezin e.d. Met een grappige mama quote probeer ik deze verhalen op te laten vallen tussen alle blogposts op internet. De wijnen die ik beoordeel zijn altijd makkelijk verkrijgbaar (voor mama’s!) zoals supermarkt, hema e.d. Eigenlijk probeer ik duidelijk te maken waarom mama’s wijn drinken en welke ze dan het beste kunnen drinken… Waar haal je de inspiratie voor jou blogs vandaan? Uit het dagelijkse leven en natuurlijk ook van mede-moeders. Waarom ben je ooit begonnen met bloggen? Mijn grote passie is wijn. Het is gelukkig ook mijn vak om wijn te proeven en te beoordelen (beste baan ooit natuurlijk!). Vaak kreeg ik uit mijn omgeving de vraag: “Welke wijn kan ik nou het beste kopen in de supermarkt?”. Iets waar ik nooit antwoord op kon geven, aangezien ik bijna alleen wijnen uit de horeca dronk. Een andere grote passie is mijn Engelse Instagram account @relaxingmom, waar ik dagelijks mama quotes op plaats. Iets wat voor mij zeer ontspannend is om te maken. Mijn man is uiteindelijk degene geweest met het idee om mijn mama quotes samen te voegen met commerciële wijn reviews. Je zou kunnen zeggen dat mijn blog ontstaan vanuit twee grote passies: wijn & humor. Wat vond je omgeving hiervan? Ik heb tot nu toe gelukkig alleen maar positieve reacties ontvangen. Hoeveel tijd spendeer je aan het bloggen? Wijn proeven doe ik tussendoor. Ik ga er twee ochtenden per week voor zitten om te schrijven, dus ongeveer 6-7 uur per week. Welke eigen blogpost is jouw favoriet? Dat is denk ik: Tijd voor jezelf. Geschreven naar aanleiding van het onderzoek van het SCP, wat gaat over het verschil in vrije tijd voor mannen v.s. vrouwen. Heb je al eens een blunder begaan? Spelling is nooit mijn sterkste kant geweest.. daar zullen ongetwijfeld de meeste blunders in het verleden en in de toekomst vandaan komen. Kun je een aantal blogs noemen die je zelf volgt? Natuurlijk! Vooral in het Engels ben ik bang.. www.scarymommy.com, www.tonihammer.com, www.loudmomma.com, maar ik vind ook www.clubvanrelaxtemoeders.nl erg leuk om te volgen. Waarom moeten we jou gaan volgen? Als je van wijn houdt en/of van een tikje sarcastische humor, dan is mijn blog misschien wel iets voor jou. Op welke sociaal media pagina’s ben je nog meer te volgen? Op Facebook: www.facebook.com/mamadrinktwijnblog/ Op Instagram: www.instagram.com/mamadrinktwijn/ Op Twitter: www.twitter.com/mamdrinktwijn Heb je nog tips voor andere bloggers? Nee, ik ben nog maar pas begonnen. Dus waarschijnlijk heb ikzelf nog eerder tips nodig van anderen. Ondanks dat ik niet echt van wijn houdt en er al helemaal niet tegen kan (na twee glazen ben ik teut), volg ik je blogs met veel plezier. Dankjewel voor je antwoorden.

BLOGPOST – DAAN’S LIFE DAANSLIFE

Hieronder lees je een stukje van het leuke blog van Daan’s Life wat over mij gaat: Al wandelend naar de wijn! Sinds kort volg ik de blog van een andere 40+ Mama. Toevallig zag ik dat één van mijn andere blogvriendinnen deze blog een duimpje had gegeven. Nieuwsgierig als ik ben, klikte ik op de link om eens te kijken wat er allemaal voor moois te zien was. Deze mama heeft haar blog “Mama drinkt wijn” genoemd. Ze is al 10 jaar vinoloog, runt met haar man een geweldig restaurant in Den Bosch en heeft drie prachtige kids op deze wereld gezet. Daar schrijft ze met veel humor over. En ze schrijft over wijn! Dit is wat ze er zelf over zegt: “Voor mama’s die van wijn en van een humoristische kijk op het ouderschap houden. Vol zelfspot, maar ook met nuttige informatie over welke wijn lekker is en waar je die kunt halen.” Deze mama houdt heeft een humoristische kijk op het ouderschap, zelfspot en houdt ook van wijn! Ik zie overeenkomsten! Omdat ik afgelopen week wat meer aan huis gekluisterd was dan ik normaal gesproken ben, heb ik de tijd gehad om de blogs en wijnreviews eens rustig door te lezen. Ik heb natuurlijk lang niet zoveel verstand van wijn, in de loop van de jaren ben ik een goed glas wijn echt wel gaan waarderen. Omdat ik veel wil wandelen vanwege mijn rug en been, kreeg ik een briljant idee. Het wandelen op zich vond ik namelijk nogal wat saai. Maar nu niet meer, want als ik nu ga, stippel ik een lange route uit om een fles wijn te gaan kopen uit één van de wijnreviews. Zo heb ik van de week dus een fles witte wijn, Chardonnay Los Gansos, Chili gehaald bij Jumbo. “Mama drinkt wijn” geeft deze wijn een 7,8 in haar review, mocht je de review willen lezen, klik dan hier. Ik heb hem gekocht, koud gezet en gedronken. En ik kan zeggen dat ik het een heel erg lekker wijntje vind! Zulke fijne adviezen van zo’n ervaren vinoloog en verhalen van een leuke mama wil ik natuurlijk niet missen. “Mama drinkt wijn”, ik geniet van je schrijfsels en reviews. Blijf dit alsjeblieft nog heel lang doen, ik zal je met plezier blijven lezen. Bovendien, door te blijven wandelen (lees: wijn kopen!) is het risico dat mijn klachten blijvend zijn of terug zullen komen, minder. En daar wil ik je ook voor bedanken. Dank je wel voor je leuke blog. Ik blijf voorlopig wandelen dus de volgende route ga ik alvast maar eens uitstippelen. Liefs xx

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.