Sonrisa Bobal Rosé, Spanje – review

Sonrisa Bobal Rosé, Spanje – review

Slurp! rosé

€ 2,79
6.6

Geur

6.5/10

Smaak

6.5/10

Afdronk

6.0/10

Prijs / Kwaliteit

7.5/10

Sterke punten

  • prijs kwaliteit
  • droge rosé

Zwakke punten

  • weinig zoet fruit
  • misschien té droog

Sonrisa Bobal Rosado

intro:
Utiel Requena in Valencia, Spanje is een wijngebied naar mijn hart. Met name de rode wijnen zijn hier rijper en warmer (gestoofd fruit) met als groot voordeel dat ze ook sneller op hout rijpen voor een volle crianza smaak.
Bobal is hier de meest aangeplante druivenras, maar wijn hiervan wordt vaak gebruikt om overige wijnen uit Valencia wat vulling en balans te geven doordat Bobal zowel hoge tannine als zuren bezit.
De meeste rosado wordt in Utiel Requena traditioneel gemaakt van de Garnacha druif, maar deze vind ik persoonlijk vaak te fruitig en zoet. Dus toen ik Sonrisa Bobal op het etiket zag staan was ik meteen benieuwd naar de smaak van deze vrij goedkope (maar € 2,79!) Spaanse rosé wijn.
En ik moet zeggen; voor de liefhebber is dit een prima aperitief wijn.

neus:
Deze Sonrisa Bobal heeft een licht fruitige neus met tonen van rood fruit en mineraal, iets kruidig en licht neutraal. De kleur is bleek zalm rose.

mond:
De smaak begint direct fruitig met tonen van aardbei en framboos, aangevuld met lychee. Ook zijn duidelijk tonen van mineralen in de wijn aanwezig, waardoor de afdronk bijna tintelend is. De fruittonen overheersen nergens in de wijn. Sterker nog, voor vele rosé liefhebbers zal deze wijn niet fruitig genoeg zijn. Hierdoor vallen de zuren en licht bittere smaak van de tannine in de afdronk des te meer op. Iets wat ik persoonlijk kan waarderen, maar dit zal zeker niet voor iedereen gelden.

eten:
Deze wijn geeft een 'schoon mond gevoel' wat vergelijkbaar is met je tanden poetsen. Waardoor het een ideale aperitief wijn is.

conclusie:
Voor de liefhebber van licht fruitige, strak droge rosé is deze wijn zeker geen slechte vondst. Door de tonen van mineraal, hogere zuren met minder fruit en licht bittere afdronk is het ook een prima aperitief wijn.

Type: Rosé
Land: Spanje
Regio: Utiel Requena, Valencia
Verkrijgbaar: Jumbo
Producent: Sonrisa, Bodegas Cavens
Jaar: 2019
Druivensoort: Bobal
Stijl: droog, mineraal
Inhoud: 75 cl
Alcohol: 12 %
Serveren: 8° tot 10°
Bewaren: binnen 2 jaar opdrinken

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.