Je bekijkt nu Naar de supermarkt met kinderen

Naar de supermarkt met kinderen

Blijkbaar hebben mijn drie kinderen jaren geleden in het geheim een pact met elkaar gesloten betreffende uitjes buitens huis (met name de supermarkt):

‘wat je moet doen wanneer je met mama naar de supermarkt mag’.

In dit pact zitten een tiental strenge gedragsregels, waar ze zich aan dienen te houden.
Inmiddels zijn we zo’n 50 bezoekjes naar de supermarkt verder en durf ik met enige zekerheid te raden naar wat deze ‘geheime’ afspraken inhouden:

  1. Wij Buijze-Bazelmans dames houden van een dramatische entree, dus bij binnenkomst altijd naar elkaar schreeuwen dat jij aan de beurt bent met het vasthouden van het mandje op wielen. Om vervolgens te gillen wanneer de ander je toch weer voor is en boos een tweede mandje pakken. Zó boos, dat de rest van de stapel mandjes omvalt en mama weer wat hoognodige beweging krijgt.
  2. Vervolgens racen naar de ‘verse sinaasappelpers-machine’ om door te gaan met ruzie maken wie dit keer de tap naar beneden mag drukken. Hoe harder het geruzie, hoe beter. De hele supermarkt zal weten dat de Buijze-Bazelmans dames ‘in tha house’ zijn.
  3. Probeer zoveel mogelijk fruit en groente even vast te houden met je plakkerige kinder vingers. Vooral andere mensen in de supermarkt vinden dit altijd erg prettig om te zien.
  4. Pas vervolgens de ‘verdeel en heers’ methode toe: ga alledrie een ander gangpad in en roep daarna zo hard mogelijk naar mama dat je die koekjes / chips / snoepjes héél graag wilt hebben. Je moet minimaal 20 x MAMA!! hebben gegild én alle andere moeders moeten naar je gekeken hebben voordat je mag stoppen.
  5. Vergeet vooral niet om te blijven zeuren om die koekjes / chips / snoepjes, want mama houdt wel van een uitdaging. Je weet nooit of dit de dag is dat ze besluit om toch eens een keertje toe te geven en ons die chemische, vol met E-nummers voorverpakte cakejes te gunnen.
  6. Wanneer je met je mandje op wieltjes raced door de supermarkt, probeer dan ook af en toe andere mensen te raken, het liefst bij de hielen. Dat geeft mama de gelegenheid om haar oprechte verontschuldigingen te oefenen.
  7. Altijd moet tenminste één kind bij mama blijven zodat ze continue vragen moet beantwoorden, waardoor ze flink wordt afgeleid en een belangrijk ingrediënt voor het avondeten vergeet. Dat is goed voor haar improvisatie vermogen.
  8. Bij de kassa leg je de boodschappen zo langzaam mogelijk op de lopende band. De mensen achter ons vinden het echt niet erg om wat langer te wachten. Sterker nog; waarschijnlijk zeggen ze tegen mama iets over ‘tropische jaren’, wat erg gezellig klinkt. Mamadrinktwijn 37 
  9. Wanneer mama bezig is met de boodschappen inpakken, probeer dan weg te glippen en je te verstoppen. Altijd leuk om mama met een wit gezicht te zien rondlopen op zoek naar ons.
  10. Ben creatief: gebruik je verbeelding. Gooi af en toe een mayonaise pot kapot, of smijt een zak aardappelen op de eieren, zeg dat je moet poepen / plassen e.d. Zorg ervoor dat elke supermarkt ervaring voor mama nog onvergetelijker wordt dan degene daarvoor.

image

x Lonneke

p.s.: Ik hou van mijn drie monstertjes, maar zoals jullie zullen begrijpen neem ik ze nog maar zelden mee naar de supermarkt… Jullie?

 

Voor meer dagelijkse mama quotes, zie relaxingmom op Instagram.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.