Wijnreview Shortwood Chardonnay Viognier
Intro:
De term 'Shortwood' gaat over de gebruikte snoeimethode in de wijngaard: kort terugsnoeien van de druivenplant. Die levert dan minder druiven op, maar zijn wél geconcentreerder en hebben een betere kwaliteit. In dit geval gaat het om chardonnay en viognier druiven in de buurt van Wellington uit Zuid-Afrikaanse Western Cape. Mede dankzij deze snoei techniek staan Shortwood wijnen steevast in de top 10 van wijnhuizen uit de regio.
Ikzelf ben fan van deze combinatie van druivenrassen Chardonnay en Viognier. De vette tonen van de Chardonnay gaan goed samen met de bloemige tonen van de Viognier. Beiden rassen hebben volop fruit aroma's, maar Chardonnay heeft vaak de meeste zuren. Ze vallen beiden onder type 'full-bodied', wat een combinatie ervan altijd heerlijk vol, romig en aromatisch maakt.
neus:
Aromatische neus van tropisch fruit en citrus met een vleugje bloesem en lychees.
smaak:
De wijn begint met licht vette tonen en veel aromatisch fruit van tropisch fruit, als mango en passievrucht. In het midden van de wijn komen rijpere tonen naar boven, als abrikozenjam en een vleugje bloesem. De afdronk is fris, maar iets te hoog in zuren.
eten:
Heerlijk bij gerechten die wat pittiger zijn, zoals de Aziatische keuken. Maar ook bij gerechten met honing zou deze wijn goed passen.
Conclusie:
Fijne combinatie van de rijpe & aromatische Chardonnay druif met de fruitige & bloemige Viognier druif. Tonen van mango en passievrucht met in de afdronk wat meer limoen.
Droge, maar ook licht vettige witte wijn.
- Type: Wit
Land: Zuid Afrika
Verkrijgbaar: Jumbo
Druivensoort: Chardonnay en Viognier
Stijl: Aromatisch en fris
Inhoud: 75 cl
Alcohol: 13 %
Serveren: rond 8-10°
Bewaren: binnen 3 jaar opdrinken - Probeer ook eens de Los Gansos Chardonnay van de Jumbo, lees review hier.